Lietinių blynų receptas, nors ir skamba paprastai bei reikalauja itin paprastų, tačiau, kad iškeptų tobuli lietiniai blyneliai reikia šiek tiek pasistengti.
Kad tešla būtų ypatingai, kitame save įraše pateikiu keletą patarimų būtent apie tai, kaip išvengti klaidų, ruošiant lietinių blynų tešlą.
Ingredients
1 egg
2 šaukštai rudo cukraus
2 šaukštai tirpinto sviesto
200 g persijotų miltų
420 ml pieno
Žiupsnelio druskos
Making
Su šluotele ar elektriniu mikseriu gerai išplakite baltymus. Suberkite visus miltus ir supilkite pieną. Plakite tol, kol tešla taps vientisa. Pabaigoje įberkite druskos ir supilkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Palikite sumaišytą tešlą pastovėti apie 15 minučių, o prieš kepant dar kartą gerai išmaišykite.
Preheat the pan to medium heat, no grease is needed, as the butter in the dough will not allow you to fry the pancakes. Pour the pancake batter over the scoop (measure the amount that is optimal - the pancake should be thin, cover the entire surface of the pan) and immediately turn the pan over so that the whole dough is evenly covered on the bottom and does not cover the edges of the pan too much. Bake until the edges are slightly raised and the whole pancake changes color slightly. Carefully grasp the edge and turn the pancake over to the other side or gently toss it upwards to turn it over in the air. Heat the inverted half for a few seconds and remove. Repeat the same until you have baked all the dough.

Jeigu jums patiko ar turite savo mėgstamą lietinių receptą, pasidalinkite komentaruose su manimi ir visais skaitytojais. Linkiu skanių lietinių!